Wnioskodawcą projektu jest SENSUS Grzegorz Dygacz. Celem projektu jest nabycie umiejętności/kompetencji i/lub kwalifikacji oraz doświadczenia zawodowego wśród 39 os (26K/13M) uczęszczających do ZSCKR w Dobrocinie na kierunkach: technik weterynarii, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki oraz technik architektury krajobrazu poprzez realizacje diagnozy ucznia, kursów zawodowych oraz staży w okresie 10-2022-09.2023 r.
Planowanym efektem realizacji projektu jest wzrost kwalifikacji/kompetencji i doświadczenia zawodowego przez uczestników/czki poprzez udział w diagnozie, kursach zawodowych oraz stażach a także zacieśnienie współpracy z pracodawcami regionalnego rynku pracy.
W ramach projektu zaplanowano:
- DIAGNOZA UCZNIA;
- KURS KOPARKO-ŁADOWARKI
- KURS WÓZKI WIDŁOWE
- KURS KELNER/BARMAN
- KURS BEHAWIORYSTY
- KURS DEKORACJA SAL I STOŁÓW BANKIETOWYCH
- STAŻE DLA UCZNIÓW/UCZENNIC
Wartość projektu ogółem: 397 992,50 zł
Wkład UE: 338 293,62 zł